Forum shoqeror


  • Posto temë të re
  • Përgjigju temës

Lazer Vlashi

Share

web-shqip
Admin

Numri i postimeve : 1573
Join date : 17/08/2009
Age : 48
Location : Greqi

Lazer Vlashi

Mesazh  web-shqip prej Wed Sep 16, 2015 12:19 pm

Sot 15 shtator 2015 aktori Lazer Vlashi feston 96 vjetorin e lindjes dhe e urojme te festoje sa me shume vite te tjere. Lazër Vlashi lindi në Durrës më 15 shtator të vitit 1919, është aktor i njohur shqiptar.





Aktivitetin artistik filloi në Teatrin Popullor në vitin 1948, pas një përvoje në teatrin amtor. Roli i tij i parë në skenën e këtij teatri është roli i Celuhovit në pjesën "Gubernatori i provincës" në 1949. Ka interpretuar mbi 80 role kryesore e episodike si : Simplin tek "Gratë gazmore të Uindsorit", Stasin tek "Një nuse për Stasin",
Rastakofski “Revizori”, Montani “Otello”, Murashi “Toka jonë”, Rusakov “Në kopshtin e jargavanëve”, Kazanoku “Orët e Kremlinit”, Ymeri “Shtatë Shalianët”, Simpl “Gratë gazmore të Uindsorit”, Shpend Hekakeqi “Besa e madhe”, etj.
Doli në pension në mars 1976, por në skenë doli deri në mesin e viteve 90, në role të vegjël. Ka interpretuar me nivel edhe në disa filma artistikë.
Filmografia
Ndergjegja (1972)
Njesiti Gueril (1969)...Zoti Demon
Vitet e para (1965)
Toka jonë (1964) .... Prifti
Detyrë e posaçme (1963)
Debatik (1961) .... Kuestori
Tana (1958)... Sekretari
  • Posto temë të re
  • Përgjigju temës

Ora është Mon Dec 05, 2016 7:29 am